Ha elkészült, vágjuk cikkekre és petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók: 2 db Hokkaido sütőtök, 3 dkg szárított gomba, 1 fej vöröshagyma, 2-3 szál kakukkfű, 10 dkg dió, 4 evőkanál étolaj, 3 szelet fehérkenyér, 60 dkg darált sertéshús, 2 db tojás, 5 dkg túró, só, őrölt bors

Vágjuk le a tökök tetejét és evőkanál segítségével szedjük ki a magokat, a belsejüket szórjuk be sóval.

 

Vágjuk finomra a vöröshagymát, tegyük egy lábasba és az étolajban pároljuk üvegesre. Áztassuk be a kenyeret vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a megpárolt hagymát, a túrót, a kakukkfű leszedett leveleit, az összetört diót, a darált húst, a feltört tojásokat és az összemorzsolt szárított gombát. Ízesítsük sóval és őrölt borssal. Keverjük össze jól.

A kivájt tököket töltsük meg a töltelékkel, helyezzük vissza a tetejüket, majd tegyük egy tepsire. Külső oldalukat olajba mártott papír törlőkendővel töröljük át, hogy szép pirosra süljenek. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük legalább egy órán keresztül.