A spárgával töltött lepényhal fenséges eledel és még egészséges is. Könnyű elkészíteni, próbáld ki Te is!

 

Hozzávalók:

  • 8 darab mélyhűtött lepényhal filé
  • 2 csokor zöldspárga
  • 2 evőkanál Bertolli Verde bazsalikom pesto
  • 4 evőkanál Bertolli Pecorino paradicsomszósz
  • 3 evőkanál Bertolli Gentile extra szűz olívaolaj
  • 1 csokor citromfű
  • só, darált bors
  • 2 szem paradicsom

A lepényhal filéket hideg helyen, lehetőleg hűtőszekrényben olvasszuk ki. Tegyük egymás mellé egy nagy tálcára, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá citromfű leveleket, és kenjük meg bazsalikomos pesztóval. Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet, majd tegyük bele a megtisztított és alaposan megmosott spárgákat. Főzzük két percig, majd szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjuk meg míg lehűl, majd szedjük át egy szűrőedénybe, és csepegtessük le alaposan.

Csorgassunk 1-2 evőkanál olívaolajat egy nagy tűzálló sütőedény aljára, majd helyezzünk el egymás mellé négy darab befűszerezett halfilét. Egyenként a tetejére 8-10 szál megfőzött spárgát tegyünk, és utána fedjük be a maradék halfilékkel. Kenjünk meg alaposan paradicsomszósszal, tetejére egy-egy szelet paradicsomot helyezzünk. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 150 fokon 15-20 perc alatt készre pároljuk. Köretnek hozzá spárgát és kapros újburgonyát kínáljunk.

 Kapcsolódó linkek: