Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek

2014. szeptember 21. vasárnap - Máté, Mirella névnapja
Kaldeneker Lekvárosház
Címlap

Rostonsült libamáj sült almával E-mail Nyomtatás

Tálaljunk a tányéruk közepére juhtúrós puliszkát, helyezzük rá a megsütött almát, tetejére pedig a három pirosra sült libamájat.

Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, darált feketebors, bazsalikom

Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.

Rostonsült libamáj sült almával

Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejüket és az aljukat, majd magházukat egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Vigyázzunk arra, hogy az alsó részt ne lukasszuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a mézes sütemény fűszerkeverékkel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.

Forrósítsuk fel a maradék olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd helyezzük bele a befűszerezett libamájszeleteket. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pirosra. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha a közepe rózsaszín marad.

 


Kapcsolódó cikkek:
» Sonkás parmezánpuffancsok (Előételek)
» Kecskesajtos-parmezános felfújt (Előételek)
» Juhtúrós puliszka (Sós tészták)
» Vargányás metélt parmezánnal (Sós tészták)
» Birsalmás tiramisu (Desszertek)
Szóljon hozzá!
Ossza meg Ön is tapasztalatát a fentiekkel kapcsolatban, vagy egészítse ki az írást.
A hozzászóláshoz, kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Könyvajánló

Levendárium