Főételek

Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2017. október 17. Főételek

Múlt héten meghívást kaptam a Vecsési Káposztafesztiválra. Igazán kitettek magukért, megszámlálhatatlan fajta káposztás étel rotyogott az üstökben, a kiállítók nagy hordókból kínálták a savanyított finomságokat. A fesztivál hangulata és az ajándékba kapott csúcskáposzta ihletett egy régi, nagymamám idejéből származó étel elkészítésére. Pulutykát főztem.

Bővebben...

2017. április 16. Főételek

A legfinomabb fűszer a bárányhúshoz a fokhagyma és a rozmaring. Érdemes kipróbálni a levendula virágját, a zsályalevelet és a tárkonyt is. Pácoláshoz használjatok pár evőkanál natúr joghurtot, meglátjátok, mennyire omlós és puha lesz tőle a hús.

Bővebben...

2017. szeptember 07. Főételek

A füge több ezer éve népszerű gyümölcsét mézédes ízével, illatával sokan kedvelik. A növény a melegebb tájakat szereti, de védettebb déli kertekben nálunk is megél, és nyár végén hozza termését. Piacon is hozzájuthatunk a zöld vagy lila fügéhez, lássuk, mit készíthetünk belőle!

Bővebben...

2016. december 21. Főételek

Az IKEA-ban mindig kipróbálhatunk valami különlegeset. Bátran keverjük a sós és édes ízeket, és aztán megnyalhatjuk mind a tíz ujjunkat. Ünnepekkor van a svéd asztalon a sült sonka, amit most elkészítünk, sült almával, fűszeres sütőtökkel tálaljuk.

Bővebben...

2017. április 22. Főételek

Beindult a spárgaszezon! Érdemes jól bevásárolni a zöld vagy fehér spárgasípokból. Nemcsak finom, de nagyon egészséges koratavaszi csemege.

Bővebben...

2016. szeptember 14. Főételek

Érdemes kipróbálni ezt a wokkos ételt a mézédes szőlővel. Hozzá körítésnek készítsetek krumpliból nudlit. Meglátjátok, nagy sikere lesz.