Megmutatom, hogyan készíthetsz tonhalkonzervből finom vacsorát!

Hozzávalók:

  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • fél darab citrom
  • 1 teáskanál magos mustár
  • negyed fej jégsaláta
  • 2 evőkanál majonéz
  • só, darált bors
  • metélőhagyma
  • 4 darab bagel

Szűrjük le a tonhalkonzerv levét alaposan, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a mustárt, meghámozott és felkockázott citromot, majonézt. Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, majd keverjük össze jól.

Vágjuk kétfelé a péksüteményt, majd grillsütőben a vágásfelületét pirítsuk meg. Tegyünk az alsó felére összevágott jégsalátát, tetejére halmozzunk a tonhalsalátából, majd szórjuk meg összevágott metélőhagymával. Helyezzük rá a tetejét és máris fogyaszthatjuk.

Keverhetünk a tonhalsalátába összecikkezett főtt kemény tojást, összevágott zellerszárat, almát vagy metélt spenótlevelet is.