Elkészíthetjük füstölt pisztránggal, makrélával vagy akár tonhalkonzervvel is.

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 3-4 db csemegeuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db keményre főzött tojás
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál joghurt
  • só, darált bors
  • pár csepp citromlé
  • friss kapor vagy petrezselyemzöldje

 

Vágjuk fel vékony, körülbelül egy milliméteres csíkokra a füstölt lazacot és a csemege uborkát. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vékonyra felkarikázott csemegeuborkát, és nagyobb darabokra feldarabolt kemény tojást is. Kanalazzuk rá a majonézt és a joghurtot, majd pár csepp citromlével, sóval és darált borssal, és összevágott kaporral vagy petrezselyemzöldjével ízesítsük. Keverjük óvatosan össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

A vendégek érkezésekor pirítsunk meg félbarna kenyereket, majd kenjük meg bőven a lazacos kencével, tetejére kanalazhatunk kaviárt. Pitára kenve is nagyon finom.