Valami különleges előételt tálalnál a vendégeidnek? Próbáld ki ezt a gusztusos és finom roládot. Egy tál salátával könnyű vacsora is lehet.

Hozzávalók:
A felfújthoz: 6 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, 2 teáskanál mustár, 25 dkg vegyes reszelt sajt (trappista, ementáli), 2 evőkanál reszelt parmezán, 3 db tojás, só, őrölt bors
A töltelékhez: 3 szelet bacon, 2 szál újhagyma, 2 teáskanál mustár, 3 evőkanál tejföl, fél összekockázott pritaminpaprika, őrölt bors

Egy közepes méretű lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze. Kis adagokban, állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a forró tejet, majd körülbelül egy percig forraljuk.
Még melegen keverjük bele a reszelt sajtokat, a mustárt, a tojás sárgáját. Sóval és őrölt borssal ízesítsük. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk a sajtos masszába.
Tegyük egy 30x25 centis tepsi (átlagos méretű) aljára sütőpapírt, majd a tésztát borítsuk rá. Lapátkanállal simítsuk el egyenletesen, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen a massza.
Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig. Ha elkészült, borítsuk egy tiszta konyharuhára, majd az aljáról húzzuk le a sütőpapírt. Még melegen göngyöljük fel mint egy piskótatekercset és várjuk meg míg kihűl.

A töltelékhez vágjuk kis kockákra a szalonnát, tegyük egy serpenyőbe, majd pirítsuk meg. Vigyázzunk, nem kell teljesen ropogósra sütni, ha már sistereg, adjuk hozzá a felkockázott paprikát és a felkarikázott újhagymát. Egy-két percig pároljuk. Vegyük le a tűzről, majd ha kihűlt, keverjük hozzá a tejfölt és a mustárt. Ha szükséges, sóval és őrölt borssal ízesítsük.

A kihűlt roládot óvatosan tekerjük vissza, majd a szalonnás töltelékkel kenjük meg. Göngyöljük újra vissza és éles késsel két centis ferde szeleteket vágjunk belőle. Tálalás előtt langyosítsuk fel.
Friss ropogós salátalevelekkel tálaljuk. Nagyszerű előétel!