A zeller jó annak, aki készíti, és akinek készítik, már ha hinni lehet a népi mendemondáknak.

Egyesek szerint a zellergumó a húsleves Viagrája. Ne csak levesbe főzzétek ezt a sokoldalú, és a monda szerint jótékony hatású zöldséget. Kóstoljátok meg kukoricapehelybe bundázva!

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb darab zellergumó
  • liszt
  • 2 db tojás
  • darált bors
  • 20 dkg kukoricapehely
  • olaj a kisütéséhez

Hámozzuk meg a zellergumót, majd vágjuk nagyobb, körülbelül két centis kockákra. Tegyük egy fazékba, szórjunk rá ízlés szerint sót, majd engedjük fel vízzel, és tíz percig főzzük. Ha elkészült, szedjük át óvatosan egy szűrőedénybe, csepegtessük le jól, és várjunk vele míg kissé kihűl.

Egy kis edénybe üssük fel a tojásokat, daráljunk rá kevéske borsot és ízesítsük sóval, majd villával jól verjük fel. Forgassuk meg lisztbe a megfőzött zellerkockákat, és mártsuk a felvert tojásba. Szedjük át a kukoricapehellyel megtöltött tálba, majd kezünkkel jól nyomkodjuk rá a pelyheket.

Hevítsünk fel étolajat egy nagy serpenyőben, majd pár perc alatt süssük ropogós pirosra a bepanírozott zellerkockákat. Tálaljuk ropogós színes salátalevelekkel, és kínáljunk mellé fűszeres chutney-t vagy paprikalekvárt.