Akár előételként, akár meleg salátaként fogyasszátok!

Hozzávalók:

Gombás rizzsel töltött paprikák

Öntsünk egy kis lábasba kevéske olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk még egy-két percig. Öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, ízesítsük sóval, takarjuk be fedővel, és lefedve pároljuk készre.

Egy serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsuk le a felszeletelt gombát, fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel és összevágott petrezselyemzölddel.

Keverjük össze a rizst a tojássárgájával, a megpárolt gombával és a reszelt parmezánnal, ha szükséges, sózzuk.

A paprikákat a csumájánál vágjuk be, majd magházával együtt távolítsuk el. Tegyük olajjal kikent tűzálló tálba, töltsük meg a rizses töltelékkel, tetejére szórhatunk még a parmezánból. Öntsünk alá kevéske vizet, majd fedjük be alufóliával, és forró sütőben pároljuk 35-40 percig.