Könnyű és finom tízórai vagy ebéd csomagolható a hajtogatható tortillakenyérbe. Nem kell mást tenned, csak a csomagolással befalatozni.

Hozzávalók:

  • 4 db tortillalepény
  • 2 db csirkemell
  • 2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
  • 1 db cukkini
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál angolzeller
  • só, darált bors
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál olívaolaj

Csorgassuk meg a kicsontozott csirkemelleket olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk meg a mexikói fűszerkeverékkel. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkehúst.

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett húst. Mindkét oldalát süssük két-két percig, utána tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük még további 10 percig.

Egy másik nagy serpenyőben forrósítsunk fel ismét egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a vékony szeletekre felvágott zöldségeket. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, daráljunk rá borsot, és erős lángon állandóan kevergetve süssük 4-5 percig.

Kenjünk meg majonézzel vékonyan egy tortillalepényt, majd közepére tegyünk a megsütött zöldségekből. Tetejére halmozzunk a megsütött és csíkokra felvágott csirkéből. Göngyöljük fel, majd éles késsel vágjuk ferdén kétfelé. Tálaljuk nagy tányérra, melléje ujjnyi csíkokra feldarabolt zöldséget és céklalekvárt is tálalhatunk.