Ezzel a kecskesajtos finomsággal különleges meglepetést szerezhetsz családtagjaidnak!

Hozzávalók:

  • 20 dkg lágy kecskesajt
  • 1 maréknyi dióbél
  • 2 cikórialevél
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, darált bors
  • 1 teáskanál tökmagolaj

Cikóriás kecskesajtkrém

Elkészítése:

Mossuk meg hideg vízben a cikóriát, majd csepegtessük le. Tegyük be egy zacskóba, és pár órára helyezzük a hűtőszekrénybe, hogy friss és ropogós legyen.

Szórjuk egy nagy serpenyőbe a dióbelet, majd kis lángon állandóan rázogatva pirítsuk meg, ha elkészült hagyjuk kihűlni.

Tegyük a kecske­sajtot egy nagy tálba, adjuk hozzá az egyik cikóriát, amit kis darabokra felvágtunk, daráljunk rá borsot, és ízesítsük kevéske sóval. Kanalazzuk hozzá a tejfölt, majd alaposan keverjük össze.

Tálaljuk kis tálkákba, tetejét szórjuk meg bőven a pirított dióval, majd csorgassuk meg a tökmagolajjal. Mellé leveleire szedett cikóriát, felszeletelt vajretket és csírákat tálaljunk.

Friss és ropogós péksüteménnyel fogyasszuk.