Bruce Willis filmjének forgatása közben készítettem ezt a nagyon finom előételt. Ha elkészítitek, gondoljatok a Die Hard 5 produkcióra…

Hozzávalók: 1 db ananász, 50 dkg koktélrák, fél fej lilahagyma, féldiónyi friss gyömbér, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, fél citrom leve, 3 evőkanál sárgarépalé, só, darált bors, fél csokor petrezselyem vagy korianderlevél, 1 marék rukola saláta.

Ananász carpaccio ráksalátával

A rákokat mossuk meg hideg vízben, tegyük egy szűrőedénybe, csepegtessük le jól, majd öntsük egy salátás tálba.

Egy kis edénybe csorgassuk az olívaolajat, répa és citromlevet, ízesítsük sóval és kevéske darált borssal, majd alaposan keverjük össze. Szórjuk a rákokra a finomra összevágott lilahagymát és a petrezselyem vagy korianderlevelet, öntsük rá a répás salátaöntetet, majd az egészet jól keverjük össze.

Éles késsel hámozzuk meg az ananászt, a pikkelyei alatt lévő mélyedéseket is metsszük ki, majd szeleteljük fel vékonyra.

Helyezzünk el körkörösen nagy tányérokra a szeletelt ananászból, közepére tegyünk fél maréknyi rukolasalátát, majd tálaljunk rá a ráksalátából. Zöldcitromszelettel dekoráljuk.