Kedveskedj családodnak ezzel a kiváló és finom almás különlegességgel!

Hozzávalók:

  • 2 zöldalma
  • 10-15 omlós csokoládés keksz
  • fél citrom leve
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál porcukor
  • 20 dkg mascarpone sajt
  • 2,5 dl kemény habbá vert tejszín

Elkészítése:

Kanalazzuk egy keverőtálba a mascarpone sajtot, adjuk hozzá ízlés szerint a cukrot, a vaníliás cukrot és a három tojássárgáját, majd keverjük jól össze.

Verjük fel kemény habbá a tejszínt, és óvatosan keverjük a sajtos masszához. Mossuk meg jól az almákat, vágjuk cikkekre, és a magházat metsszük ki, nem szükséges meghámozni. Aprítsuk fel egycentis kockákra, tegyük egy tálba, és azonnal csorgassuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Törjük apróra a csokoládés kekszeket, és tegyünk pár összetört darabot poharak aljára. Kanalazzunk rá a sajtos krémből, majd szórjunk rá almakockát. Ismét néhány kanál krém kerüljön a tetejére, és végezetül töltsük meg almakockákkal a poharat.

Befejezésképp összemorzsolt keksszel szórjuk meg.