A multifunkciós rebarbarából készült sütemény vaníliafagylalttal mindenkit leszevesz a lábárol. Teszteld, ha nem hiszed!

Hozzávalók:

  • 50 dkg rebarbaraszár
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl juharszirup
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj

Tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál narancslé

Elkészítés:

Vágjuk egycentis darabokra a rebarbaraszárát, tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a lisztet, az őrölt fahéjat és a reszelt narancshéjat. Csorgassuk rá a juharszirupot (ha nincs, akkor használhatunk mézet is) és keverjük össze.

Vajjal kenjünk ki jól egy közepes méretű tűzálló tálat, szórjuk meg liszttel. Öntsük bele a rebarbarás keveréket, majd a tetejére evőkanállal osszuk szét a tésztát. Igazgassuk el egyenletesen, hogy mindenhol betakarja.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 25-30 percig. Ha elkészült, helyezzünk a tetejére egy nagy tányért, majd óvatosan egy határozott mozdulattal fordítsuk fejre. Hagyjuk állni egy percig, és utána vegyük le róla a sütőedényt. A rebarbara a tészta tetején szirupos mázban fog csillogni.

Vágjuk nagy szeletekre, és még melegen vanília fagylalttal tálaljuk.