Ezt a süteményt Párizsban készítettem legelőször. Vendégségbe jött Nikolas Sarkozy francia miniszterelnök. A sok finom étel mellett a magyar vendégeknek készítettük ezt az édességet.

Hozzávalók:

 

Hajtsuk szét a vajas leveles tésztát, majd éles késsel vágjunk kis kockákat a tésztába. Adagonként egy-egy darabot készítsünk. Tegyük egymás mellé a kivágott tésztát egy sütőlemezre, kenjük meg olvasztott vajjal, majd kenjük meg az almapürével.

Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé, és vájjuk ki a magházat. Szeleteljük vékony cikkekre, majd körkörösen borítsuk be vele a tésztát. Kenjük meg újra olvasztott vajjal, szórjuk meg barnacukorral, és tegyük forró sütőbe, 200 fokon süssük 10-15 percig.

Tálalás előtt grillező pisztollyal pirítsuk meg a tetejét, tetejére kanalazzunk a fagylaltból.

Ha van otthon Calvados, azt is keverhetünk az almapürébe, vagy ha tálaljuk, a még forró lepényt megcsorgatva meg is gyújthatjuk.

Kapcsolódó link: