Ez a torta nagyon finom, már ránézni is jó. De csak egy kicsit lehet nézegetni, mert azután hamm, muszáj megkóstolni. Szülinapra, névnapra ajánljuk, vagy csak úgy annak, aki imádja a csokis csodákat. Sütés nélkül készíthető!



Hozzávalók: 25 dkg édes zabkeksz, 7,5 dkg vaj, 40 dkg nutella, 50 dkg mascarpone krémsajt, 6 dkg porcukor, 3 evőkanál liofilizált (fagyasztva szárított) málna
Ennél a süteménynél fontos, hogy minden alapanyag az elkészítés előtt szobahőmérsékletű legyen. Elkészítés előtt tegyünk ki minden hozzávalót a konyhaasztalra egy órára.

A torta tésztájához tegyük a kekszet egy gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a vajat, majd daráljuk össze. Szórjuk egy kerek peremes tortaformába, kezünkkel a széleihez is nyomkodjuk belőle, az alját egyengessük simára.

 

A krémhez kanalazzuk a krémsajtot egy keverőtálba, szórjuk bele a porcukrot, majd keverjük össze. Nem kell habosra keverni, csak addig, amíg a cukor elkeveredik a sajtkrémben. Kanalazzuk hozzá a nutellát és a szárított málnát, keverjük jól össze és töltsük a kekszes tortaformába. Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe, a tetejét díszítsük friss málnaszemekkel és csokoládégolyókkal.