Itt az egyik legfinomabb piszkés sütemény megbolondítva egy kis marcipánnal. Próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 150 ml tej
  • 600 gr liszt
  • 150 gr cukor
  • 25 gr élesztő
  • 250 gr vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 800 gr egres
  • 175 gr marcipánmassza
  • őrölt fahéj

 

A tejet melegítsük fel langyosra, tegyünk bele 60 gr cukrot, egy csipetnyi sót, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Várjuk meg, míg az élesztő felfut. Keverjünk bele 400 gr lisztet, 100 gr szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. Dagasszuk legalább 10 percig. Langyos helyen kelesszük legalább 40 percig.

200 gr lisztet, a marcipánmasszát, 90 gr cukrot, 150 gr hideg vajat és két teáskanálnyi őrölt fahéjat tegyünk egy konyhai keverőgépbe, majd dolgozzuk össze.

A megkelt tésztát borítsuk egy lisztezett deszkára, nyújtsuk kb. egy centi vastagságúra. Vajjal megkent és liszttel megszórt 40x30 cm-es tepsibe tegyük, tetejére szórjuk a megmosott és megtisztított egrest. Reszeljük rá durva reszelővel a marcipános masszát, majd hagyjuk kelni még legalább 15 percet. Előmelegített sütőben 150-160 fokon körülbelül 30 percig süssük.

Ha kihűlt, szeleteljük fel, szórjuk meg porcukorral és kínálhatunk hozzá mentás egreszselét vagy bazsalikomos eperlekvárt is.

Elkészítési ideje körülbelül 2 óra.

Egy szelet kalóriaértéke 307 Kcal (1287 kJ).