Az angol puding tésztája hasonlít a házi dobálós pite tésztájára. Tartalmaz vajat, amitől szaftosabb lesz az állaga. Hogy mi kerüljön bele, az idénytől változhat. Télen én mandarinnal készítettem el.

Hozzávalók:

  • 3 db mandarin
  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál kukoricaszirup
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipetnyi őrölt gyömbér
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 teáskanál sütőpor

Mandarinpuding, ahogy az angolok nevezik

Nyomjunk ki egy mandarin levét, majd hámozzuk meg a másik két darabot, és a héját vágjuk apró kockákra. Kenjünk ki vajjal hat pudingformát, majd mindegyik aljára kanalazzunk egy-egy kanál kukoricaszirupot és tegyünk a szirupra egy-egy szelet meghámozott mandarint.

Egy tálba keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajat, szórjuk bele a cukrot, majd pár perc keverés után egyekét dolgozzuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt mandulával, fűszerekkel és a felkockázott mandarin héjával. Kis adagokban keverjük a vajas keverékhez a mandarin kifacsart levével együtt.

Töltsük meg a tésztával a pudingformákat háromnegyedig, majd tegyük egy tepsire. Előmelegített sütőben süssük 140 fokon 20-25 percig. Ha elkészült óvatosan borítsuk nagy tányérokra, szórjuk meg porcukorral és mandarin szeletekkel dekoráljuk.