Sok dió termett a szüleim kertjében. Törtem a fejem, mire használjam fel. Kezembe akadt egy szakácskönyv, ahol fűszerekkel pirították meg. Bevetettem a legközelebbi koktélpartin, hát egy szem sem maradt belőle!

Hozzávalók:

  • 50 dkg dióbél
  • 2 evőkanál étolaj
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál száraz chili paprika darabkák

Válogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a megpirított diót, majd szórjuk rá a cukrot és a sót. Állandóan kevergetve, rázogatva kis lángon pirítsuk addig, míg a cukor rá nem olvad a dióra. Akkor jó, ha a szemek elválnak egymástól, és nem ragadnak össze. Mielőtt levennénk a tűzről, hintsük meg a chili paprika pelyhekkel. A chilivel már ne pirítsuk.

Tálaljuk kis tálkákba, és ezzel kínáljuk meg a vendégeinket. Remek vendégváró egy-egy pohár ital mellé.

A fűszeres pirított diót készen is megvásárolhatjátok Lekvárosház boltunkban.