Olcsón készíthetünk magunknak reggelire való illatos fahéjas tekercset. Kakaóval, teával vagy tejjel remek napindító finomság.

Hozzávalók:

  • 2,5 pohár sima liszt
  • 1 pohár teljes kiőrlésű liszt
  • fél csomag friss élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipetnyi só

fahejas_csiga_4

Töltelékhez:

  • 0,5 pohár olvasztott vaj
  • 0,5 pohár barnacukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 db narancs reszelt héja

fahejas_csiga_5

Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjuk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverőtálba szórjuk a liszteket és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojást és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig, míg a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük langyos helyre, és kelesszük kétszeresére.

fahejas_csiga_6

Töltelékhez tegyük egy tálkába az összes hozzávalót, majd keverjük jól össze. A kétszeresére megnőtt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. Kenjük meg a töltelékkel jól, és tekerjük fel. Éles késsel vágjuk másfél centis darabokra, majd  tegyük vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe egymás mellé. Hagyjunk közöttük legalább egy centis távolságot. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 15-30 percig.