A fahéj több, mint egy illatos egzotikus fűszer. A bibliai időben illatszernek és füstölőnek is használták.

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzaliszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • fél citrom lereszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipetnyi só

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, aprítsuk rá a jéghideg vajat. Gyorsan kezünkkel morzsoljuk össze, sietni kell, nehogy a kéz melegétől a vaj megolvadjon. Utána adjuk hozzá a cukrot, tojások sárgáját, citromhéjat, őrölt fahéjat, és a csipetnyi sót. Majd ezekkel az anyagokkal gyúrjuk jól össze a tésztát. Formázzunk belőle kis cipót, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.

Gyúrjuk át liszttel meghintett deszkán, majd sodrófával nyújtsuk fél centi vastagságúra. Különbféle formájú kiszúrókkal szúrjuk ki, tegyük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre, és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 6-7 percig.

Ha elkészült, szedjük rácsra, hagyjuk kihűlni. Öblös üvegekbe téve, jól lezárva sokáig eltartható.

Kávé és tea mellé kiváló kínálnivaló.