A bodzaszörp önmagában is finom itóka. Bolondítsátok meg a túróból készült habot vele, izgalmas lesz, meglátjátok!

 

Hozzávalók:

  • 3 lap zselatin
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl bodzaszörp
  • 50 dkg túró
  • 3 dl tejszín

Tegyük egy tálkába a lapzselatint, öntsünk rá két decinyi hideg vizet, és hagyjuk állni míg megpuhul. A megpuhult zselatinlapokat nyomkodjuk ki, majd tegyük egy kis lábasba. Öntsük rá a maradék bodzaszörpöt, és kevergetve langyosítsuk fel, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik. A túrót finomlyukú szitán nyomkodjuk át, hogy teljesen sima állagú legyen.

Tegyük a tojássárgáját egy nagy fém keverőtálba, öntsünk rá kb másfél decinyit a bodzaszörpből, kanalazzuk rá a cukrot és tegyük az egészet vízgőz fölé. Habverővel állandóan kevergetve verjük kemény habbá. Amikor már keményedik a tojásos keverékünk, tegyük bele a szörpben felolvasztott zselatint, és habosítsuk még pár percig.

A felvert habot hagyjuk kissé kihűlni, majd óvatosan dolgozzuk bele az áttört túrót, és a kemény habbá felvert tejszínt.

Öntsük az egészet üvegtálkákba vagy poharakba, tetejét csorgassuk meg rebarbarakompóttal.