Birsalmából 2in1: kínálhatod forrón vaníliafagylattal vagy vadhúsok mellé köretként.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 2 db birsalma
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • csipetnyi só


Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd szórjuk hozzá a 10 dkg cukrot. Tegyük bele a meghámozott és vékony kisdarabokra felvágott birsalmát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a cukor barnulni nem kezd és szépen bevonja a megpárolódott birsalmadarabokat. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kisé kihűlni.

Egy keverőtálba üssük a tojások fehérjét, majd habverővel verjük fel nem túl kemény habbá. Szórjuk bele a maradék 5 dekányi cukrot, a tojások sárgáját, jól verjük fel ismét, adjuk hozzá a lisztet, tejet, csipetnyi sót, majd az egészet keverjük simára.

Csorgassunk pár csepp étolajat muffin sütőformákba, majd töltsük meg félig a puding tésztájával. Kanalazzunk a tetejére a megpárolt birsalmából, és az egészet süssük meg forró 200 fokos sütőben. A sütési ideje körülbelül 15 perc, ez idő alatt a sütőt nem szabad kinyitni, mert könnyen összeeshet.

Ha elkészült, még forrón tálaljuk vaníliafagylalttal. Különleges köret is lehet, ha vadhúsokból készült ragukhoz körítjük.