Ebből a fanyar pikáns gyümölcsből csokival párosítva a legfinomabb palacsinta készíthető! Hozzávalók: 1 csomag csokoládés pudingpor, 5 dl tej, 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé, 20 dkg kimagozott meggy vagy meggybefőtt, kevés porcukor

A pudingport oldjunk fel kevés hideg tejjel. Az előírtnál egy decinyi tejjel kevesebbet forraljunk fel kis lábasban, majd állandó kevergetés mellett öntsük bele a feloldott csokoládés pudingport. Még melegen keverjünk el benne fél tábla összetört étcsokoládét. Várjuk meg, míg kihűl, majd adjunk hozzá még féltáblányi kis kockákra tört csokoládét és a lé nélküli meggybefőttet (vagy lecsepegtetett meggyet). A hidegen belekevert csokoládédarabok felmelegítésnél megolvadnak majd, izgalmassá teszik a tölteléket.

A kész palacsintákat töltsük meg a csokoládés-meggyes töltelékkel, tekerjük fel, majd adagonként két darabot tegyünk egy nagy tányérra. Tegyük be egy percre a mikrohullámú sütőbe, hogy a darabos csokoládé a töltelékben elolvadjon. Szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg forró meggyszósszal.

Meggyszósz készítése

Hozzávalók: 1 üveg kimagozott meggybefőtt vagy 40 dkg kimagozott meggy, 2-3 evőkanál cukor, fél citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő

A meggybefőttet levével együtt öntsünk egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom levét és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel, majd hideg vízzel elkever keményítővel mártás sűrűségűre sűrítsük be. A meggyet ne főzzük, ha már forr, azonnal sűrítsük.

Palacsinta alaptészta

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, só, szódavíz, olaj a sütéshez

A felvert tojásokat elkeverjük egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát pihentetjük fél órát, majd serpenyőben kevés olajat hevítünk, és egy-egy merőkanálnyi tésztát terítünk el benne. A palacsinták mindkét oldalát pirosra sütjük.