Az eper mindenhogy jó: frissen, turmixnak vagy süteménytölteléknek. Habcsóktortának is remek, próbáld ki! Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 1 pohár finom kristálycukor, 1 kávéskanál ecet, 1 csipet só, 1 pohár durvára tört mogyoró vagy dió.

A krémhez és a tophoz: 1 pohár joghurt, 1 evőkanál méz, reszelt citromhéj, 50 dkg eper.


Tegyük a tojásfehérjéket keverőtálba, majd elektromos habverővel verjük kemény habbá. Ha már kezd habosodni, adjuk hozzá kis adagokban a cukrot, majd az ecetet és a sót is. Ha már nagyon kemény, keverjük el benne a mogyorót.

Sütőlapra helyezzünk sütőpapírt, majd kis korongokat készítsünk a felvert habból, a szélei peremesek legyenek, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni.

Tegyük 130 fokos sütőbe, és körülbelül egy órán keresztül szárítsuk. Óvatosan szedjük le a sütőpapírról, majd hagyjuk jól kiszáradni.

A joghurtot ízesítsük mézzel, reszelt citromhéjjal, majd keverjük jól össze. Az elkészült habcsók közepét kenjük meg vele, tetejére felszeletelt epreket helyezzünk.