Próbáld ki, az "erőspista" rajongói isteníteni fognak! Én szóltam!

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsompaprika
  • 1 db chili paprika
  • 50 dkg befőző cukor (2:1)
  • 2 dl fehérbor ecet
  • 2 db citrom leve
  • 3 teáskanál só

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd tegyük egy tepsire. Forró sütőben süssük addig míg a héja barnulni nem kezd. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. A kihűlt paprikák héját húzzuk le, és vegyük ki a magházát.

A paprikahúst tegyük egy nagy lábasba, majd kézi mixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a citromok kifacsart levét, a sót és a befőző cukrot. Keverjük jól össze, és forraljuk fel. Pár perc után öntsük hozzá az ecetet, és ízlés szerinti mennyiségű felkarikázott chili paprikát. Főzzük még öt percig, majd töltsük tisztára mosott befőttes üvegekbe a forrásban levő lekvárt. Azonnal zárjuk le a fedelével és fordítsuk fejre öt percre.

Sült húsok, rizses és tojásos ételek, szendvicsek, sajtok remek kiegészítője lehet.