Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek

2014. július 31. csütörtök - Oszkár névnapja
Címlap Receptjeim Befőzés Gesztenyelekvár

Gesztenyelekvár E-mail Nyomtatás

Hozzávalók: 1,5 kg tisztított gesztenye, 1 kg kristálycukor, 500 ml víz, 1 citrom leve, 2 diónyi reszelt friss gyömbér, 3-4 szelet citromhéj, 1 evőkanál narancslikőr vagy triple sec

A megtisztított gesztenyéket tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük addig, míg a gesztenyék puhulni nem kezdenek (kb. 10-15 perc). Szűrjük le, majd hagyjuk, hogy jól lecsepegjen. Vágjuk 3-4 darabba a szemeket.

Gesztenyelekvár
Egy lábasba tegyük a vizet, adjuk hozzá a többi alapanyagot, és forraljuk pár percig. Ezután tegyük bele a gesztenyéket, és lassú tűzön főzzük körülbelül két órán keresztül. Akkor jó, ha a gesztenyék átlátszóak. Villával törjük össze, majd a forrásban lévő lekvárt tisztára mosott üvegekbe töltsük, azonnal zárjuk le és fordítsuk fejre. Pár perc elteltével be is tehetjük az éléskamránkba.

Felhasználhatjuk palacsinták töltésére, tortákhoz és fagylaltok díszítésére is.
 
Kapcsolódó cikkek:
Szóljon hozzá!
Ossza meg Ön is tapasztalatát a fentiekkel kapcsolatban, vagy egészítse ki az írást.
A hozzászóláshoz, kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon!


Könyvajánló

Levendárium, album ajándékdobozban levendulaolajjal