Itt a grillszezon, és pár remekmű, ami igazán feldobhatja a parázson sült finomságokat. Grillezéshez alkottam lekvárokat. Próbáljátok ki, lekvárvásár a neten! 

!!! Diabetikus dzsemek !!!

Sok barátom kért cukornélküli lekvárokat. Van, aki sajnos cukorbeteg, és van, aki nem szeret sok cukrot fogyasztani. Ezért készültek dzsemek diabetikus befőző cukorral. 312 ml-es üvegekbe töltöttem, darabját 800 Ft-ért megvásárolhatjátok.
Jelenleg ami készen van:
Levendulás eperdzsem
Egres dzsem

Diétás dzsemek

A kerti grillezés legfőbb szereplője a finom étel. A grillezett hósok unalmasak, ha nem pácoljuk be megfelelően, erről itt olvashattok praktikákat.

A megsütött húsok finom és különleges kiegészítője a zöldségekből és gyümölcsökből készült chutney. Kiemeli, és még élvezetesebbé teszik a faszénen megpirult pecsenyéket, zöldségeket, halakat és sajtokat.

Pár üveg kényeztető lekvár ínyenceknek, Amarettó likőrrel megbolondított meggydzsem, marcipánnal eltett piszkedzsem, ezeket fagyira, süteményre, vagy palacsintába is kenhetitek.

De ha grillpartira mentek, remek ajándék a házigazdának. Én most pár üveg finomságot kínálok nektek, amit meg is vásárolhattok.

Íme az aktuális választék:

Szeder és nektarin dzsem

Érett zamatos szederszemekből készült dzsem került az üveg aljára, majd rá jóízű nektarinból. Kevés, körülbelül 20%-nyi cukorral készítettem. Így a gyümölcsök zamata még jobban érvényesül. Kalácsra, fagyira, palacsintába kenheted.

Tartósítószert nem használtam az elkészítéséhez, így felbontás után a hűtőben kell tárolnod. 312 ml-es üvegekbe töltöttem, darabját 800 Ft-ért megvásárolhatod.

Szeder és nektarin dzsem

Mandulás cseresznye-chutney

Cseresznyés chutney, amit mandulával, hagymával, almával kombináltam. Megfűszereztem szegfűborssal, gyömbérrel, chilivel és fahéjjal. Került még bele mandula, cukor és vörösborecet. 

Meggyes-mandulás chutney

 Cseresznyés-mandulás chutney

Remek kiegészítője lehet a báránysültnek, grillezett pecsenyéknek, szendvicseknek. Lágy sajtokhoz és rizses ételekhez is kiváló ínyencség. Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft darabonként. 

Vaníliás meggydzsem

Eredeti vaníliadarabokkal készített meggydzsem. Magas gyümölcs- és csökkentett cukortartalommal, kímélő lejárással készült tartósítószer nélkül. Palacsintához, édességekhez, fagylalthoz a legfinomabb. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft darabonként. 

Vaníliás meggydzsem

Vaníliás meggydzsem

Levendulás eperdzsem

Tihany félszigetéről származó illatos levendulavirággal készült magas gyümölcstartalmú dzsem. A levendula parfümillata szinte simogatóan járja át az érett és mézédes eperszemeket. Palacsintába, vajas pirítósra, édességekhez fagylaltra ajánlom kanalazni. Tartósítószert nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft darabonként. 

 Levendulás eperdzsem

Levendulás eperdzsem

Marcipános egresdzsem

Savanykás egresből, más néven böszméből vagy piszkéből készült, magas gyümölcstartalmú dzsem. Egy kicsit megbolondítottam marcipánnal. Savanykás ízét enyhíti az édes mandulából készült marcipán. Remek kiegészítője pitéknek, vagy akár a nyers és még sütésre váró pitébe is belecsepegtethetjük. Fagyira kanalazva vagy palacsintába töltve is nagyon finom. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft darabonként.

Marcipános egresdzsem 

Marcipános egresdzsem

Borzselé

Borzselék rozé, muskotályos és vörösborból. Sajtokhoz, pástétomokhoz vagy csak önmagukban kényeztetésünkre ajánlom fogyasztani.

Borzselé

Borzselé

Tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után a hűtőben kell tárolni. 110 ml-es üvegekben megvásárolhatók 400 Ft-os áron darabonként.

Paradicsomos almachutney

Savanykás almából és paradicsomból készült zöldséglekvár. Sárga mustármag, hagyma, gyömbér, chili a fűszerezői. Kellemes lágy ízével megbolondíthatjuk a grillen sült pecsenyéinket, de bátran használhatjuk a hagyományos módon készült sültekhez is. Kanalazzuk omlett vagy rizses ételek mellé, remek kiegészítője lehet.

Paradicsomos almachutney

Kanadai alma- és paradicsomchutney

Tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtőben érdemes tárolni. 312 ml-es üvegekben készült, ára 800 forint.

Epres körtedzsem

Illatos körtéből és mézédes eperből készült, magas gyümölcstartalmú dzsem. Kevés cukrot használtam az elkészítéséhez, így a körte jellegzetes aromája uralja az üveg tartalmát. A finom eper még csak dob az élvezeti értékén. Önmagában, palacsintára, fagyira csorgatva igazi élvezet, de próbáljátok ki sültek, pástétomok és libamáj mellé is.

Epres körtedzsem

Epres körtedzsem

Tartósítószert nem tartalmaz, így felbontás után hűtőben kell tárolni. Felbontás nélkül akár egy évig is eláll a spájzban. 312 ml-es üvegekben lett eltéve, darabonként 800 forintért a tiéd lehet.

Paprikalekvár

A sült paprika kellemes aromája tárulkozik eléd, amikor egy kanál paprikalekvárt elfogyasztasz. Teheted sajtokra, pástétomokra, szendvicsbe, vagy grillhúsok, halak és zöldségek mellé. Piros, érett és húsos paprikákból készült, citrommal, kevéske chilivel és ecettel. Saját találmány, amire büszke vagyok, igazi Hungarikum is válhat belőle.

Paprikalekvár

Paprikalekvár

Tartósítószert nem tartalmaz, így felbontás után hűtőben kell tárolni. Felbontás nélkül akár egy évig is eláll a spájzban. 312 ml-es üvegekben lett eltéve, darabonként 950 forintért a tiéd lehet.

Rebarbarás meggydzsem

Kellemesen savanykás dzsem, ami a spenótfélék családjába tartozó rebarbara szárából készült. Eredeti vaníliával és fahéjdarabkákkal tettem még izgalmasabbá. Kevés cukorral készült, így a gyümölcs és a zöldség még jobban megőrizte friss ízét. Kanalazzátok fagyira, palacsintára, vagy töltsetek meg vele süteményeket. Próbáljátok ki grillezett húsok mellé is fogyasztani.

Rebarbarás meggydzsem

Rebarbarás meggydzsem

Tartósítószert nem használtam az elkészítéséhez, bontatlanul egy évig is eltartható. Felbontás után a hűtőben kell tárolnod.
312 ml-es üvegekben tettem el, darabját 800 Ft-ért megvásárolhatod.

Mentás almazselé

Savanykás almából készült friss mentelevéllel. Remek kiegészítője a pecsenyéknek, hideg sülteknek, többek között a bárányhúsnak. Házi lágyabb sajtokhoz, sonkához remek párosítás.

Mentás almazselé 

Mentás almazselé

Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. Térfogata: 312 ml. Ára 800 Ft.

Feketeszeder dzsem

Érett nagy szemű feketeszederből készül dzsem. Csak 20% cukrot használtam az elkészítéséhez, így még jobban érvényesül a gyümölcs eredeti íze. Palacsintába, süteményekbe és fagylaltra csorgatva az igazi.

Feketeszeder dzsem

Feketeszeder dzsem

Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll.  312 ml-es üvegekbe töltöttem, darabja 800 Ft.

Fokhagymás dinnye-chutney

Mézédes görögdinnyék héjából és egy kevés piros húsából készült zöldséglekvár. Sok fokhagymával, gyömbérrel és egy leheletnyi chili paprikával főztem össze. Meglepően finom, főként ha lágyabb sajtokhoz, pástétomokhoz vagy grillpecsenyékhez fogyasztod. Igazi különlegesség.

Fokhagymás dinnye-chutney

Fokhagymás dinnye-chutney

Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll.  312 ml-es üvegekbe töltöttem, darabja 800 Ft.

Levendulazselé

Tihanyi levendulavirágból készült zselé. Alapja almapüré és szeder. A szeder kölcsönözte ezt a bíbor színt a zselének. Fagylaltra kanalazhatjátok, lágyabb és krémesebb sajtok mellé, báránysült és pástétomok kiegészítője lehet még. Próbáljátok ki grillezett libamájhoz, egy korty tokajival.

levendulazsele

Levendulazselé

Tartósítószert nem tartalmaz, felbontás nélkül így akár egy évig is eltartható. Felbontás után viszont a hűtőszekrényben kell tárolnod. 312 ml-es üvegekben töltöttem, darabját 800 Ft-ért megvásárolhatod.

Pikáns cukkinisaláta

Vékonyra szeletelt cukkini került az üvegekbe. A hagyományos savanyúságtól kicsit elrugaszkodva fűszereztem. Hagymát dinszteltem olívaolajon, majd került rá kardamom, szegfűbors, mustár, kurkuma  és feketebors. Cukor, só, ecet az ízesítője. Hasonlóan fogyasztható, mint a megszokott savanyúság. Grillpartik alkalmával is bedobhatjátok ezt az ínyencséget.

pikans_cukkinisalata

Pikáns cukkinisaláta

500 ml-es, újrafelhasznált üvegekben tettem el, tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás nélkül legalább egy évig, hűvös helyen eltartható. Darabját 500 Ft-ért megvásárolhatjátok.

Lilahagymalekvár

Szeletelt lilahagymából készült lekvár. Vörösborral és kevéske csipkebogyólekvárral, és balzsamecettel készült. Igazi ínyenc csemege. Fogyasszátok sajtokhoz, pástétomokhoz, grill ételekhez és zöldségekhez.

Lilahagymalekvár

Lilahagymalekvár

312 ml-es üvegekbe töltöttem, tartósítószert nem tartalmaz, fél évig felbontás nélkül eltartható hűvös helyen. Felbontás után a hűtőben kell tárolnod. Ára 800 Ft.

Bazsalikomos vilmoskörtedzsem

Mézédes, érett vilmoskörtékből készült dzsem, friss bazsalikomlevél teszi még izgalmasabbá. Kevés cukor felhasználásával készült. Nagyon jól passzol sajtokhoz, palacsintába töltve vagy fagylaltra csorgatva. Remek kiegészítője lehet a grillezett libamájnak, sajtoknak vagy pástétomoknak is.

bazsalikomos_kortedzsem

Bazsalikomos vilmoskörtedzsem

Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 ml-es üvegekben tettem el, darabját 800 Ft-ért megvásárolhatjátok. Tartósítószert nem tartalmaz.

Narancsos céklalekvár

Egyik elhanyagolt zöldségfélénkből készített zöldséglekvár. Narancshéjjal és levével, gyömbérrel, fahéjjal és őrölt köménymaggal ízesített különlegesség.
Ajánlom kacsa- vagy libasülthöz, grillezett halakhoz vagy más, húsból készített pecsenyékhez. Sajtok vagy pástétomok mellé is kiváló kiegészítő.

narancsos_ceklalekvar

Narancsos céklalekvár

Tartósítószert nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 ml-es üvegekbe töltöttem. Ára 800 Ft.

Diétás egresdzsem

Érett egresszemekből készült diabetikus lekvár. Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak készítettem. Dr. Oetker diabetikus befőző cukorral készül.

Diétás egresdzsem

Diétás egresdzsem

Édesítőszer: nátrium-ciklamát, nátrium-szaharin. 312 ml-es üvegekbe töltöttem. Ára 800 Ft.

Diétás levendulás eperdzsem

Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak készítettem. Tihany félszigetéről származó illatos levendulavirággal készült, magas gyümölcstartalmú dzsem. A levendula parfümillata szinte simogatóan járja át az érett és mézédes eperszemeket.

dietas_levendulas_eperdzsem

Diétás levendulás eperdzsem

Palacsintába vajas pirítósra édességekhez fagylaltra ajánlom kanalazni. Dr. Oetker diabetikus befőző cukorral készül. Édesítőszer: nátrium-ciklamát, nátrium-szaharin. 312 ml-es üvegekbe töltöttem. Ára 800 Ft. 

Ha szeretnétek vásárolni, látogassatok el a következő weboldalra, ahol az aktuális választékot is megtalálod: