"Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy az emeleti konyhaosztályon főzési bemutatóval és kóstolással várunk minden kedves vásárlót!" Hétvégi programajánló: főzz velem az IKEA-ban és kóstold meg a svéd finomságainkat!


Ezen a hétvégén újra találkozhattok vele az IKEA Örs vezér téri áruházában . Most december 8.-án, és 9.-én kenyérsütéssel, lekvár, forraltbor kóstolással egybekötött bemutatót tartunk, déltől este hatig.



Minden évszaknak megvan a szépsége, beköszöntött az IKEA-ba az tél


Az asztal dísze, a tálalás szépsége

Ne sodródj az árral! Teremtsd meg saját, izgalmas terítékedet az IKEA porcelánjaival. A teljes választékunkat összehangoltuk, így akár vad összeállításokat is készíthetsz, melyek mindenképpen illenek egymáshoz. Keverd az új stílust és színeket saját porcelánjaiddal és üvegedényeiddel.




Mindennapi kenyerünk!

A házi kenyérsütésnek megvan a maga semmihez nem hasonlítható varázsa. A finom friss kenyér elkészítéséhez még kenyérsütő gép sem kell, csak némi bátorság. Dagasztásra fel, szállingózó kenyérillattal töltsétek meg az otthonotokat!




Lesz kenyérsütés egészséges alapanyagokból, csak víz kell hozzá, és máris elkészítheted saját konyhádban a vörösáfonyás és sokmagvas kenyeret. Adalék, tartósítószer és színezék nélkül összeállított gabonafélékből sütünk friss kenyereket. Megkóstolhatod a diós, naponszárított paradicsomos és olívás-rozmaringos kenyereket is. Tanácsokat kaphatsz, hogyan is kell elkészíteni kenyérsütő géppel.




Almás-vörösáfonyás kenyér

Hozzávalók: 1 kg vörösáfonyás rozskenyérkeverék (a Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod), fél dl méz, 1 dl almalé, 2 teáskanál kakukkfű, 10 dkg aszalt alma.



Tegyük egy dagasztótálba a vörösáfonyás kenyérkeveréket, adjuk hozzá a zacskó tetején lévő szárított élesztőt, szórjuk bele a kakukkfüvet, és a kis kockákra felvágott aszalt almát. Csorgassuk rá a mézet és az almalevet. Kapcsoljuk be a dagasztógépet, majd kis adagokban öntsünk hozzá 6 dl langyos vizet. Addig keverjük, míg a tészta az edény falától el nem válik. Tegyük a tésztát egy tálba, fedjük le fóliával és várjuk meg míg kétszeresére dagad.
A megkelt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd osszuk négyfelé. Sodorjunk belőle négy kis cipót, tegyük egy sütőlapra, tetejét vágjuk be néhányszor, és kelesszük még legalább 15 percig. Tegyük előmelegített sütőbe, és 190 fokon süssük 40-45 percig.

Készülhet belőle zsemle is, a másfél centi vastagságúra kinyújtott kenyértésztát szaggassuk ki nagy szájú pohárráal, majd tegyük egy sütőlapra. Negyed óra kelesztés után süssük meg forró, 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt.

Hasonlóan készíthetünk ebből a kenyérkeverékből olajbogyós-rozmaringos kenyeret is. A kenyértésztába dagasszunk összevágott friss rozmaringot és egy maréknyi olajbogyót, és csorgathatunk hozzá pár evőkanálnyi olívaolajat.

Müzli-kenyér

Hozzávalók: 1 kg vörösáfonyás rozskenyér-keverék (a Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod), 2 maréknyi mazsola, 1 maréknyi aszalt sárgabarack, 10 dkg darabolt mandula vagy dióbél, 1 maréknyi napraforgómag, 10 dkg zabpehely.



Szórjuk a lisztet egy dagasztó edénybe,adjuk hozzá a mazsolát az összevágott aszaltbarackot, diót vagy mandulát, és a napraforgómagot. Csorgassunk hozzá 6 dl langyos vizet, majd kezdjük el keverni. Addig dagasszuk, míg a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük a tésztát langyos helyre, fedjük le tiszta konyharuhával, majd kelesszük kétszeresére.
A megkelt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd osszuk kétfelé. Nyújtsuk egy centi vastagságúra, hajtsuk rá a sodrófára és terítsük egy sütőpapírral borított sütőlemezre. Tetejét kenjük meg vízzel, majd szórjuk meg zabpehellyel. A másik adag tésztát is hasonlóan készítsük el. Kelesszük még további 15 percig, majd előmelegített sütőbe téve, 170 fokon süssük körülbelül 30-35 percig.
Fogyasszuk sajtok, pástétomok, és kenyérre kenhető kencék mellé. De készülhet belőle uzsonnára szendvics is.
Azt a kenyeret elkészíthetjük, szinte bármilyen más aszalt gyümölccsel és olajos maggal, de használhatunk hozzá rozs és árpapelyhet is.

Zöldséges-szójás húsgolyók

Hozzávalók négy személyre: 32 db svéd húsgolyó (a földszinti kávézóban megvásárolhatod), 20 dkg wokkos zöldségkeverék, 3 evőkanál szójaszósz, 1 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál étkezési keményítő, darált bor, 1 csokor újhagyma, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál olívaolaj.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a húsgolyókat. Hevítsük pár percig, míg pirulni nem kezd, utána adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, és a vékony csíkokra felmetélt gyömbért. Tegyük bele a zöldségeket, pirítsuk még egy percig, és utána csorgassuk meg a szójaszósszal, és forraljuk fel.
Sűrítsük be a levét hideg vízzel lekevert étkezési keményítővel, ízesítsük mézzel és a felkarikázott újhagymát. Forraljunk még egyet rajta, majd tálaljuk párolt hosszúszemű rizzsel vagy burgonyapürével.

Svéd zöldséges-rákos tészta

Hozzávalók négy személyre: 25 dkg Royal Greenland tisztított rák (Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod), 40 dkg tészta, 3 dl tejszín, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, ¼ citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 15 dkg vegyes zöldségkeverék, só, őrölt bors, friss fűszerlevelek.



Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, tedd bele az összezúzott fokhagymát, majd hevítsd fél percig. Add hozzá a rákhúst és pirítsd 1-2 percig. Öntsd rá a tejszínt, fűszerezd friss fűszerlevelekkel, sóval, őrölt borssal és citromlével. Forrald jól össze, majd keverd bele a vegyes zöldségkeveréket, és a felkockázott paradicsomot is. Forrald még egy percig, majd forgasd össze kifőzött tésztával. Tálald nagy tányérra, tetejét szórd meg reszelt parmezán sajttal.

Szőlős húsgolyók

Hozzávalók négy személyre: 32 db svéd húsgolyó (a földszinti kávézóban megvásárolhatod), 1 fürt szőlő, 3 evőkanál szójaszósz, 1 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál étkezési keményítő, darált bor, 3 dl szőlőlé, 1 csokor újhagyma, 2 evőkanál olívaolaj.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a húsgolyókat. Hevítsük pár percig, míg pirulni nem kezd, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Pirítsuk még egy percig, és utána csorgassuk meg a szójaszósszal, öntsük hozzá a szőlőlevelet és forraljuk fel.
Sűrítsük be a levét hideg vízzel lekevert étkezési keményítővel, majd tegyük hozzá a szőlőt, és a felkarikázott újhagymát.
Burgonyapürével és párolt zöldségekkel körítsük.




Nézz körül az IKEA konyhákban is!

Pihend ki magad!

Frissen, jóllakottan

Remek felfrissülés, ha vásárlás közben vendégül látod magadat egy finom ebédre, vagy csak egy csésze kávéval vagy üdítővel dobod fel a hangulatodat.



Kóstoljátok meg az igazi svéd ízeket, és ha ízlett az ebéd, akár otthon is készíthetsz igazi, északi vacsorát. A hozzávalókat a földszinti Svéd Finomságok Boltjában veheted meg.

Ebéd közben nyugodtan átgondolhatod mire van még szükséged, mit felejtettél el, és ha minden eszedbe jutott, folytasd a nézelődést és a vásárlást.

Skandináv érzés - otthon is!

Ízlik a svéd húsgolyó, amit az étteremben ettél? Mostantól otthon is elkészítheted!

Saját ételeket, élelmiszereket, hozzávalókat, alapanyagokat vásárolhatsz a Svéd Finomságok Boltjában, így otthon is élvezheted a minőségi, de alacsony áru ételeket. Amikor csak akarod!
A húsgolyón kívül, heringet, különféle szószokban, lazacot, rákkrémet, kenyeret, csokoládét, édes és sós kekszeket, cukorkákat, szörpöket, savanyúságokat, italokat, lekvárokat találsz. Nem érdemes kihagyni egyiket sem! Ilyen máshol nincs!


Finom reggelivel várunk, mindössze 195 Ft-ért!
Ugorj be hozzánk, és akár az egész családdal fogyasszatok el egy közös reggelit! A családbarát éttermünkben a gyerekmenü csak 245 Ft-ba kerül. A babaételekhez mikrosütőt is használhatsz, ahol a kívánt hőmérsékletre tudod melegíteni a bébiételt.
Ha a gyerekek hamarabb befejezték az étkezést, az étterem melletti játszósarokban várhatnak rátok.



Éhesen nem lehet sem vásárolni, sem szerelni! Válassz IKEA élelmiszereket!


Hírdetés

2007. december 4.