Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
A karalábé a kora nyár egyik elsők közt érő zöldségféléje. Akkor a legértékesebb, ha még zsenge a gumója, ilyenkor még a levele is ehető. Igazi vitaminkirály, tele van rostokkal, kalóriatartalma alacsony, és sokféleképpen elkészíthetjük.
Valljuk be őszintén, ebben a tikkasztó melegben kinek ne esne jól egy jéghideg házi készítésű nyalat. Félre a piszkos fantáziát, most Bagaméri dermesztően jeges ötletei következnek.
Június 8-9-én az IKEA budaörsi áruházában tartok főzési bemutatót, szombaton és vasárnap délelőtt 11-től este 6-ig találkozhattok velem. Rebarbarás és piros áfonyás salátaöntetet készítünk, valamint melegen füstölt lazacból kenyérre kenhető kencét.
Unokatesóm megajándékozott egy nagy nyalábnyi szép és kövérre hízott rebarbarával. Mivel ennyit egyszerre nem tudok felhasználni, befőztem télire, jó lesz majd elővenni a hideg napokon.
A keresztesvirágúak családjába tartozó hónapos retek nem csak kora tavasszal, de ősszel is megterem nálunk. A hónapos retek gumója (termése) kisebb, 2-5 cm, gömb alakú, vagy hosszúkás, és élénkpiros színű. Íze fűszeres, csípős. Fogyasztani első sorban a gumóját szoktuk, de a zsenge levelek is fogyaszthatóak.
A spenót üde, zöld levélzetével az első friss tavaszi növényekhez tartozik. A spenót a libatopfélék családjába tartozik, rokona a cikóriának, és a cukorrépának is.