• Karácsonyi narancsos vodkalikőr

    Saját készítésű ajándék, amivel meglepheted szeretteidet akár karácsonyra. Még van idő, hogy nekilássatok az elkészítésének. Egyszerű és különleges csemege akár a karácsonyfa alá is.

  • Narancsos libacomb céklakörítéssel

    Újra előkerülnek a rég elfeledett ételek, ám egészen új köntösbe burkolóztak. Most például libaköntösbe. Még a cékla is libabőrös lesz tőle. Hajrá Márton-nap!

  • Paradicsomos birsalmalekvár

    Az ősz legfinomabban illatozó gyümölcséből készítünk lekvárt, melyet paradicsommal és körtével teszünk még izgalmasabbá. A piros gyümölcs íze nem uralkodik erőteljesen a lekvárban, inkább csak egy kis színt ad annak. Amennyiben valaki sajtokkal vagy húsételekkel szeretné párosítani, akkor tanácsos hozzáadni pár karika friss chilit, és néhány csepp citromlevet.

Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Blog

Bővebben...

Tök jó dolgok

2017.10.04. Hobbim

Ősszel mindenhol megjelennek a sütőtökök és halloween tökök. A sütőtökkel finom ételeket készíthetünk, október végén pedig töklámpásokkal és más tökös dolgokkal díszíthetjük fel az otthonunkat. Ehhez adunk néhány ötletet.

Bővebben...

Kabakos haverunk a cukkíni

2017.08.14. Életmód

Semleges íze miatt jól kijön mindenféle fűszerekkel - só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, szerecsendió -, más zöldségekkel, sajttal, halakkal, húsos töltelékkel. De lecsóba is való, vagy nyári zöldséglevesbe, főzeléknek, savanyúságnak és sütibe is jó, és még lekvárt is főzhetünk belőle. Csak a fantáziánk szab határt.

Bővebben...

Mirabella: mostohagyümölcs lekvárnak, kompótnak, pálinkának

2017.07.16. Blog

Úton-útfélen találkozhatunk sárgás, pirosas termésével. Szinte kínálja magát érett egészséges gyümölcseivel, de valahogyan mostohaként kezeljük.

Bővebben...

Különleges húsvéti fogások

2017.03.16. Életmód

A hétvégi tavaszi ünnepre valami különlegességgel is készülhetünk a klasszikus sonka-tojás megoldáson felül. Ha vendégek jönnek, sikert arathatunk a cserépben megsütött kenyeres sonkával. Aki nem szereti a sonkát, annak készítsük el a tavaszias grillezett csirkemellet sült retekkel. És a desszertről se feledkezzünk meg: egyszerűen elkészíthető krémes muffint ajánlunk, melyet zselétojásokkal díszítünk.

Bővebben...

Kezdd a napot banánnal!

2017.03.01. Életmód

Már kopogtat az ajtón a tavasz, nemsokára előkerülhetnek a lengébb ruhák. Szeretnél megszabadulni pár az ünnepek alatt felszaladt kilótól? Próbáld ki a Japánban nagy népszerűségnek örvendő banános diétát.

Rólam

Kaldeneker György különleges szakács, aki ismeri, az tudja, hogy mindig valami új recepten töri a fejét. Az új ízekkel, fogásokkal, lekvárokkal pedig mindig sikerül megörvendeztetnie a közönségét.

Már kiskoromban is szerettem a konyha körül ténykedni, én kevergettem a sütikhez a krémeket, gyúrtam a tésztát, fejtettem a zöldborsót.

Facebook oldalam