• A szerelem és a tavasz hírnöke: az ibolya

    Az ibolya az ehető virágok közé tartozik, szirup, kandírozott virág, ibolyakrém és csokoládé is készülhet belőle.

  • Csintalan palacsinta-nap!

    Készüljetek! Hamarosan ránk köszönt a palacsinta nap!! Ahhoz, hogy húshagyó kedden meg tudjátok ünnepelni a palacsinta napját, sütnötök kell belőle jó párat. Érdemes a Lekvárosház oldalát is követni, mert különleges akciókkal várunk benneteket.

  • Bögrében készült pár perces reggelik

    A reggeli fontos dolog, nem érdemes kihagyni. Sokszor azonban kevés rá az időnk, ezért marad a müzli vagy a hideg felvágottas kenyér, meg egy kávé vagy tea. Ugye Te is vágynál valami finomabbra? Ma már majdnem minden háztartásban vannak mikróba betehető edények, így bögrék is, amiben percek alatt elkészülnek a következő sós és édes finomságok.

Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Blog

Bővebben...

Karácsonyi vacsora – vega változat

2018.12.20. Életmód

Se hús, se hal? Nem gond, a karácsonyestének akkor sem kell ízek nélkül eltelnie. Az éttermi vega kínálat felejtős, helyette főzzünk izgalmas fogásokat mandarinnal, céklával vagy éppen friss kecsketúróval. A desszert természetesen mákos, de nem bejgli, hanem egy gyorsan elkészülő sütemény meggyel, mézzel. Jó étvágyat hozzá!

Bővebben...

Karácsonyi vacsora – hagyományos változat

2018.12.10. Hobbim

Sok családban a hagyományos karácsonyi vacsora első és elengedhetetlen fogása a halászlé. Én pontyból készítem, sűrűn, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Második fogásnak rántott pontyrudacskákat ajánlok fokhagymás burgonyapürével és céklasalátával, a desszert pedig mákos stollen lesz. Jó étvágyat!

Bővebben...

Tök jó dolgok

2018.10.18. Hobbim

Ősszel mindenhol megjelennek a sütőtökök és halloween tökök. A sütőtökkel finom ételeket készíthetünk, október végén pedig töklámpásokkal és más tökös dolgokkal díszíthetjük fel az otthonunkat. Ehhez adunk néhány ötletet.

Bővebben...

Narancsok a konyhában

2018.01.09. Életmód

Narancsoknak többféle változatát használjuk a konyhában, mindegyiket fajtájától függően másként. Van köztük keserű, szaftos és édesebb. Narancsmustra következik.

Bővebben...

Pótszilveszteri menü: nem kell mindig kaviár!

2018.01.02. Blog

A legjobban sikerült bulik mindig spontán szerveződnek. De mi a helyzet a (pót) óév búcsúztatatással? Ha jót akarunk mulatni, ne szervezzük túl, az idei bulit tervezzük parázs mellé! Búcsúzzunk még egyszer az idei évtől a tűz és a jég varázsában.

Rólam

Kaldeneker György különleges szakács, aki ismeri, az tudja, hogy mindig valami új recepten töri a fejét. Az új ízekkel, fogásokkal, lekvárokkal pedig mindig sikerül megörvendeztetnie a közönségét.

Már kiskoromban is szerettem a konyha körül ténykedni, én kevergettem a sütikhez a krémeket, gyúrtam a tésztát, fejtettem a zöldborsót.

Facebook oldalam