• Rebarbara szörp piros bogyós gyümölcsökkel

    A lekvárok, befőttek mellett a nyáron készülhetnek szörpök, gyümölcsszirupok is. A házi szörp sokkal finomabb a bolti italoknál, érdemes kipróbálni. A NolTV-vel készült felvételen meg is nézhetitek, hogyan készítem rebarbarával és bogyós gyümölcsökkel.

  • Spárgázzunk!

    Beindult a spárgaszezon! Érdemes jól bevásárolni a zöld vagy fehér spárgasípokból. Nemcsak finom, de nagyon egészséges koratavaszi csemege.

  • Epres-bodzás vodkalikőr
    Eperrel és a hamarosan nyíló bodzavirággal finom likőrt is készíthetünk. A saját készítésű ital a nyári partik meglepetése lehet. Szép üvegbe töltve ajándéknak is kiváló.

Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Blog

Bővebben...

Karácsonyi vacsora – vega változat

2018.12.20. Életmód

Se hús, se hal? Nem gond, a karácsonyestének akkor sem kell ízek nélkül eltelnie. Az éttermi vega kínálat felejtős, helyette főzzünk izgalmas fogásokat mandarinnal, céklával vagy éppen friss kecsketúróval. A desszert természetesen mákos, de nem bejgli, hanem egy gyorsan elkészülő sütemény meggyel, mézzel. Jó étvágyat hozzá!

Bővebben...

Karácsonyi vacsora – hagyományos változat

2018.12.10. Hobbim

Sok családban a hagyományos karácsonyi vacsora első és elengedhetetlen fogása a halászlé. Én pontyból készítem, sűrűn, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Második fogásnak rántott pontyrudacskákat ajánlok fokhagymás burgonyapürével és céklasalátával, a desszert pedig mákos stollen lesz. Jó étvágyat!

Bővebben...

Tök jó dolgok

2018.10.18. Hobbim

Ősszel mindenhol megjelennek a sütőtökök és halloween tökök. A sütőtökkel finom ételeket készíthetünk, október végén pedig töklámpásokkal és más tökös dolgokkal díszíthetjük fel az otthonunkat. Ehhez adunk néhány ötletet.

Bővebben...

Narancsok a konyhában

2018.01.09. Életmód

Narancsoknak többféle változatát használjuk a konyhában, mindegyiket fajtájától függően másként. Van köztük keserű, szaftos és édesebb. Narancsmustra következik.

Bővebben...

Pótszilveszteri menü: nem kell mindig kaviár!

2018.01.02. Blog

A legjobban sikerült bulik mindig spontán szerveződnek. De mi a helyzet a (pót) óév búcsúztatatással? Ha jót akarunk mulatni, ne szervezzük túl, az idei bulit tervezzük parázs mellé! Búcsúzzunk még egyszer az idei évtől a tűz és a jég varázsában.

Rólam

Kaldeneker György különleges szakács, aki ismeri, az tudja, hogy mindig valami új recepten töri a fejét. Az új ízekkel, fogásokkal, lekvárokkal pedig mindig sikerül megörvendeztetnie a közönségét.

Már kiskoromban is szerettem a konyha körül ténykedni, én kevergettem a sütikhez a krémeket, gyúrtam a tésztát, fejtettem a zöldborsót.

Facebook oldalam